tirsdag, oktober 17, 2006

Kampen om at blive folketingskandidat i 5.kreds Nørrebro


I forbindelse med strukturreformens gennemførelse skal de danske valgkredse også reformeres. I Københavns kommune betyder det at partiet er i gang med at reorganisere den interne organisation. Det var højst tiltrængt...organisationen inden omlægningen 16 kredse - alt for mange med den nuværende medlemsskare.
Fra 1.januar 2007 har Københavns kommune 9 valgkredse til Folketinget - og partiet har valgt at organisere sig at man følger valgkredsene til Folketinget. På Nørrebro betyder det at partiet nu får en stor kreds som omfatter hele bydelen mod nu 3 kredse. Det er fornuftigt, da de nuværende kredse er for små både geografisk og befolkningsmæssigt til at kunne give valg.
Den nye organisation for Nørrebro bliver stiftet 6.november. Kampen er ikke hvem der skal være formand, men hvem der skal være folketingskandidat. Da fristen for opstilling af kandidater udløb var der hele 3 kandidater:

Lars Gaardhøj
Jan Andreasen
Villy Dyhr

Feltet er spændende. Som jeg ser det er ingen direkte favorit til kandidaturet, omend Lars har gjort det største forarbejde med at skaffe suverænt flest stillere - Lars har næsten lige så mange som de to andre tilsammen!
Lars er nuværende kandidat fra den gamle 11.kreds, Jan er BR-medlem med base i den gamle 12.kreds, og på indeværende tidspunkt kender jeg ikke til Villys base - omend det oplyses at stillerlister rummer personer fra såvel 5. og 12.kreds.
Villy Dyhr er kendt som Pia Olsens mand, den slagne formandskandidat fra Socialistisk Folkepartis urafstemning i 2005. Villys netsted melder blot at han har trukket sig fra kandidaturet som SF-kandidaten i Aalborg Øst - der er ingen angivelse af dato... Min egen konklusion er at det er sket efter Pia Olsens fejlslagne forsøg på at blive SF-formand omkring 1.maj 2005. Medlemskortet er efter min vurdering meget vådt.
Det bliver spændende at overvære den kommende kandidatkamp om hvilke støtter Villy har, der er i øjeblikket gisninger om at det kredse omkring DANSK METAL som har opstillet den tidligere SF-kandidat.

Ingen kommentarer: