onsdag, november 08, 2006

Når kamelæoner skifter farve


Nu er kampen om stemmerne i den nye Nørrebro-kreds gået ind. Tre kandidater ønsker at blive folketingskandidat i det, der er den anden største kreds i den nye Københavnske storkreds. De tre, som stræber efter kandidaturet er Villy Dyhr, Jan Andreasen og Lars Gaardhøj. Som tidligere meddelt på denne blog, har Lars det langt største antal stillere i kredsen for sit kandidatur.
Tidligere har jeg ironiseret over Hr. Dyhrs SF-hjemmeside intet beretter om dato for nedlæggelsen af SF-kandidaturet. Denne dato har jeg efter ihærdig informationssøgning fundet en pressemeddelelse for partiskiftet. Den interesserede læser kan læse baggrunden for partiskiftet her.

På den stiftende generalforsamling, mandag 6.november, var hovedpersonen meget sparsom i beskrivelsen af denne del af hans eget liv. Faktisk blev SF-tiden alene berørt i en bisætning! Og meget behændigt var det hans medvirken i en debatbog, fra 2001 hvor Morten Bødskov, LO-næstformanden og Helle Thorning Schmidt havde begået, som var det eneste om SF-tiden.

Det ville have klædt manden, at have fortalt om bevæggrunden for partiskiftet. Faktisk ville det være givende for at se om hvilke motivationer som driver ham til et farvel til et parti, hvor han har beklædt ledende tillidshverv i siden slutningen af 1980'erne. Ydermere er han gift med en kvinde, som foråret 2005 ønskede at blive formand for SF. Mindre end 2 måneder efter Pia Olsen blev vraget hertil sker skiftet. Dette er tænkevækkende.

Villy Dyhrs tale på generalforsamlingen var tynd, han ville gerne fremstå som MR. SPIN. Meget floromvundne taler om hans - næsten hans alene - fremstød mod rockerborgen i Polensgade i efteråret 1996. Det er ynkeligt, at tage æren for et helt kvarters kamp mod den terror, som rockervæsenet var i 1996, alle husker vist missilangrebet mod Hells Angels i Titangade.

Villy Dyhr mangler at redegøre for hans indsats som socialdemokrat, og hvorfor han egentlig vil i Folketinget. Måske vil sådanne spørgsmål for altid blæse i vinden. Det er en moderne trend at skifte parti, når man ønsker sig politisk indflydelse.

Ingen kommentarer: